Runder stoofpot

I
Mager runderlappen of poulet (+/- 600 gr)
2 tomaten
3  uien
1 rode peper
1 paprika
1 winterpeen
1 blikje tomatenpuree
1 biologisch runder bouillon blokje
1 teentje knoflook
2 tl olijfolie
zout/peper naar smaak
2 laurierblaadjes
Kruiden als: piment, oregano, tijm, rozemarijn, mosterdzaad

Bereidingswijze:

-De olijfolie in een braadpan (met deksel) daarna de gesnipperde uien met het bouillonblokje fruiten, totdat ze lekker glazig zijn, eventueel een EL water toevoegen om te voorkomen dat e.e.a. aanbrandt.
-Daarna het vlees toevoegen, en ook zorgen dat het lekker bruin wordt.
-Voeg de in stukjes gesneden paprika, tomaat en wortel toe, en de heel fijn gesneden rode peper.
-de geplette knoflook over het vlees verdelen, de andere kruiden toevoegen.
-Na ongeveer 10 minuutjes water met tomatenpuree toevoegen en het deksel op de pan doen, ca 2uur laten sudderen op een laag vuur, af en toe roeren en evt. water toevoegen.
-op het laatst zorgen dat het vochtmengsel indikt.

 

Advertentie

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s